İslam Aile Hukukunda ehliyet arızalarının talak üzerine etkileri
The effects of competency defects on divorce in the Islamic Family Law
  1. Tez No: 323500
  2. Yazar: MUHAMMED AKTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDULLAH KAHRAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Aile, Ehliyet, Talâk, Family, Competency, Talaq (divorce)
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu tez, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans Tezi olarak hazırlanmıştır. Bu tezde, talâk kavramı, talâk çeşitleri, ehliyet arızaları ve bu arızaların talâk üzerine etkileri incelenmiştir. Bu tez, bir giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, ehliyet kavramı, ehliyet çeşitleri, talâk kavramı ve talâk çeşitleri hakkında ana hatlarıyla bilgi verilmiştir. Birinci bölümde, semâvi arızaların talâk üzerine etkileri işlenmiştir. İkinci bölümde, müktesep arızalarından sayılan hallerin talâk üzerine etkileri ele alınmıştır. Sonuç bölümünde, çalışmamızla ilgili genel bir değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is prepared as a postgraduate thesis at The Institute of Social Sciences affiliated with Cumhuriyet University, Sivas. In this thesis, the concept of talaq (divorce), its sorts, competency defects and their effects on divorce are examined. This thesis is composed of an introduction and two parts. In the introduction, some information is given on the concept of competency, competency sorts, the concept of divorce and its sorts. In the first part, the effects of heavenly defects on divorce are studied. In the second part, the effects of situations considered as acquired defects on divorce are taken up. In the conclusion, a general evaluation is made with respect to our study.