2000 sonrası Türk Korku Sinemasında yer alan dini göstergeler
Location area religious indicators of Turkey after 2000 Horror Cinema
  1. Tez No: 323542
  2. Yazar: PINAR AKYAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. IŞIL HORZUM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
  6. Anahtar Kelimeler: Korku, Film, Gösterge, Din, Horror, Movies, Legend, Religion
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Radyo-Televizyon ve Sinema Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Sinema türleri içerisinde yer alan korku sineması, başlangıçta edebi romanlardan uyarlanarak seyircinin karşısına çıkmış, zamanla türe özgü senaryolarla varlığını günümüze kadar devam ettirmiştir.Toplumsal, siyasal, ekonomik ve dini olaylar, inançlar dünya sineması korku filmlerine yansımış ve çeşitli göstergeler kullanılarak belirli bir olay örgüsüyle anlatılmaya çalışılmıştır. Türkiye'de ise korku sinemasının kaynağını daha çok dinden aldığı tespit edilmiştir.Bu araştırmada, Türkiye korku sinemasında ağırlıklı olarak yer verilen dini içerikli korku filmlerinin incelemesi yapılarak bu filmlerde yer alan dinsel göstergeler göstergebilimsel analiz yöntemiyle aktarılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Types of horror cinema within cinema originally adapted from literary novels out in front of the audience, continued to the present time the existence of species-specific scenarios.Social, political, economic, and religious events and beliefs reflected in world cinema and horror films, using various indicators is explained by a specific plot. In Turkey, the source of horror film that more religions have been identified.In this research, mainly in Turkey in horror cinema, horror films by examining the religious content of religious displays in this film tries to explain the method of semiotic analysis.