Organ taşıma amaçlı termoelektrik soğutma sistem tasarım ve uygulaması
Thermoelectric cooling system design and implementation of transportation for organ
- Tez No: 327065
- Danışmanlar: PROF. DR. HAKAN IŞIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Termoelektrik modül, Peltier, Organ Taşıma, Organ Soğutma
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Termoelektrik modüller tıbbı cihazlarda, klimalarda, soğutma dolaplarında, ölçüm cihazlarında vb. alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Termoelektrik modüllerin uygulama alanları ve verim yükseltilmesi çalışmaları sürekli bir gelişim içerisindedir. Bu çalışmada tıbbı alanda kullanılabilecek, termoelektrik soğutma özelliğine sahip bir organ taşıma cihazı tasarlanarak gerçekleştirilmiş ve performans analizleri yapılmıştır.Tasarlanıp gerçekleştirilen sisteme, 5x6x10 cm ölçülerinde bir hayvan böbreği yerleştirilerek, 25ºC, 30ºC, 35ºC, 40ºC ortam sıcaklıklarında sistemin performans analizleri yapılmıştır, her deney beşer defa tekrarlanıp ortalaması alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Thermoelectric modules used in medical devices, air conditioners, refrigeration cabinets, measuring devices. Thermoelectric modules are widely used in areas of application areas and increase the work efficiency is in continuous development. This study was also used in medicine, thermoelectric modules and performance analysis of an organ transport device was designed and implemented.System designed and carried out, 5x6 x10 cm and placed in the kidney of an animal, 25 ° C, 30 º C, 35 º C, 40 º C the system performance analyzes were carried out at ambient temperatures, the average of each test were performed five times.