Sosyal medya ve müşteri iliskileri yönetimi Facebook uygulamasi
Social media and CRM Facebook aplications
  1. Tez No: 327759
  2. Yazar: SEDA DEMİREL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELVA ERSÕZ KARAKULAKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Sosyal Müşteri İlişkileri Yönetimi, Facebook
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Küresellesme ve iletisim teknolojilerindeki gelismeler bircok alani olduğu gibi müşteri ilişkiler yönetimi kavraminida etkilemistir.Günümüzde sosyal Medya ve Sosyal ağlarin kullanimijin artmasi geleneksel müşteri ikaliplarinin değişime uğramasi ve bu değişim sonucu yemi müşteri istek ve ihtiyaclarinin ortaya cikmasi,geleneksel örgüt yapisijin degişmesine ve moddrn bir örgüt yapısının ortaya çıkmasına neden olmustur.Bu modern örgütler,müşteri odakli olarak calışan ve pazar payi elde etme hedefinin yerine müşteri elde etme ve müşteri bağlılığı sağlama hedeflerini koymustur.Bu kapsamda sosyal medya ve sosyal ağlari kullanan yeni müşterilere yönelik gelişen Sosyal Müşteri İliskileri Kavramı ve Sosyal Medya bu çalişmanın temel konusudur.
Özet (Çeviri)
The development in communication technologies and globalization have important impacts in several fields,such as customer relations menagement.Today,the increasing usage of social media and social networking causes a change in customer patterns.as a result of this change and new customer needs and wants emerges,the traditionla organizational structures change and new and modern organizational changes rises up.These modern organizations alimed to achieve customers and customer loyalty instead of achieving market share.So,in this context,the social customer relations management,which is intended to the customers that use social media and social networks and social media are the basis of this study.