Nurettin es-Sâbûnî'nin el- Kifâye Fi'l- Hidaye adlı eserinin tahkiki ve kelam ilmine katkıları açısından değerlendirilmesi
Interpretation of the book Al-Kifaya fi'l- Hidaya written by Nuraddin as-Sabuni and its contribution to Islamic teology
- Tez No: 327973
- Danışmanlar: PROF. DR. SELİM ÖZARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Nurettin es- Sâbûnî, el- Kifâye, Tahkik, Nuraddin as- Sabuny, el- Kifâya, Tahkik
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 181
Özet
Bilindiği gibi İslam ilimleri ve düşüncesi derin bir geleneğe dayanmaktadır. Bu ilmi gelenek içinde Hanefî- Mâtûridî ekolü önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmamızda bu ekolün önemli eserlerinden biri olan Nurettin es- Sâbunî'ye ait el- Kifâye adlı eseri incelemeye çalıştık. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; Eserle ilgili genel bilgiler ve eserin tahkikli metnini verdik. İkinci bölümde; el-Kifâye adlı eseri kelamî açıdan değerlendirdik.
Özet (Çeviri)
As it is known Islamic science and thoughts are based on a great tradition. In this scientic tradititon, Hanafı-Maturıdı ecole has an important place. With this work we have tried to explore , one of important piece of this ecole, al-Kıfaya which is written by Nuraddin as- Sabuny. This work consists of two parts. At the first part we tried to present the typed form of the book. At second part we examined the book al- Kıfaya.