Ron Mueck yaşamı ve sanatı
Ron Mueck his life and art
  1. Tez No: 331894
  2. Yazar: EDA SEDA SAĞLAM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ARZU ÇAKIR ATIL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Hiperrealizm, Ron Mueck, Heykel, Kukla, Fiberglas, Hiperrealism, Ron Mueck, Sculpture, Muppet, Fiberglass
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Heykel Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Ron MUECK, Hiperrealizm akımına dâhil olan çağdaş bir heykeltıraştır. MUECK heykel alanında teknolojinin yeniliklerinden faydalanmasına rağmen geleneksel konulara bağlı kalmayı tercih etmiştir.Hiperrealizm bağlamında ?Ron MUECK Yaşamı ve Sanatı? adlı konuyu araştırmaya iten başlıca neden, hiperrealizme ve özellikle bu bağlam da Ron MUECK'in çalışmalarına duyduğum yakınlıktır.Ron MUECK, çalışma hayatının ilk 20 yılını kukla ve oyuncak yapımcısı olarak geçirmiştir. Bu süreçte çocuk televizyon programlarına ve filmlere kuklalar yapmıştır. Özel efekt uzmanlığı ve seslendirme alanlarında yer almıştır.Heykel sanatına geçiş süreci ve yapmış olduğu heykellerle son yıllarda adını duyurmuştur. Kukla sanatındaki başarısı ve tecrübelerini heykel sanatında da ustalıkla kullanmıştır. Var olan yeteneğini heykel sanatına yöneltmiş ve bu alanda teknik bilgisini ön plana çıkarmıştır.Bu çalışmada Ron MUECK'in sanatının gelişim sürecini, düşüncelerini, yapıtlarını, kukla sanatındaki deneyim ve birikimlerinin heykel sanatına yansımasını, kullanma şeklini ve geliştirdiği teknikleri araştırmak istedim.Türkçe
Özet (Çeviri)
Ron MUECK is a contemporary sculpture who is included in Hyperrealism. Although he has benefited from innovations in sculpture, he prefers to emphasize traditional themes.It is my very interested in hyperrealism and thus Ron MUECK that leads me to study to work ?Ron MUECK, his life and art?Ron MUECK has spent the first two decades of his career by producing puppet and toys, in which he made puppets for children television programs and films. His expertise on sound effect and sounding are among his leading involvements.Ron MUECK has been known for statues in the process of transition to art of sculpture. He has masteringly managed to use his previous achievements and experiments of puppet production in art of sculpture.He has ariented whatever he gained as skills and experiments to art of sculpture, with his technical knowledge attracting attention.Therefore, I would like to study his process of development in art, his works, projection of puppet production in sculpture and how he has used the techniques he previously developed. ?ngilizce