Elazığ ili Keban ilçesi halk inanışları
Public beliefs in Elaziğ province, Keban county
  1. Tez No: 332032
  2. Yazar: ŞEVKİ DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DAVUT KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Sosyoloji, Folklore, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Keban, Doğum, Sünnet, Ölüm, Tabiat ile ilgili inanışlar, Keban, Birth, Circuncision, Marry, Dead, Believes of Nature
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 233
Özet
Elazığ ili Keban ilçesi Halk İnanışları? adlı çalışmamız giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında; ilçenin tarihi, coğrafi konumu, sosyal yapısı, eğitim ve ekonomik durumu hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Keban?daki geçiş dönemleriyle ilgili inanışlar gözlem ve mülakat yoluyla araştırılmış ve değerlendirilmesi yapılmıştır. İkinci bölümde ise Keban?daki tabiatla ilgili inanışlar ve değerlendirilmesi ele alınmıştır. Bu çalışma bibliyografya ve ekler kısmı ile son bulmaktadır.
Özet (Çeviri)
The research named ? Public Beliefs in Elazığ province, Keban county? consist of introduction and two part. In the introduction part, information were given about province?s history, geographical location, social structure, education and economic status. In the first part, the believes about transitional periods in Keban and their evaluation are analyzed with the medhod of observation and interview. In the second part, consist of evaluation of believes about nature in Keban.This study ends with bibliography and appendices parts.