Örtülü bilginin çalışan motivasyonuna etkisi: Bank Asya üzerine bir uygulama
The effect of employee motivation, tacit knowledge: An application on Bank Asia
- Tez No: 333785
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİL ZAİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Veri, Enformasyon, Bilgi, Bilgi Yönetimi, Örtülü ve Açık Bilgi, Motivasyon, İş Tatmini, Data, Information, Knowledge, Knowledge Management, tacit knowledge and explicit knowledge, motivation, job satisfaction
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalışmada, Banka Asya çalışanlarının motivasyonlarını ve iş tatminlerini etkilediği düşünülen, çalışma arkadaşları ve ücret gibi değişkenler ile bilgi, bilgi kavramları ve türleri detaylı bir şekilde incelenerek örtülü bilginin çalışan memnuniyetine etkisi detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bir toplumun üyesi olan insanın, çalışma hayatında üretim sürecine katılımının sağlanabilmesi, günümüz insan kaynakları yöneticilerinin çözmesi gereken ?insan davranışlarını istenen hedefe yönlendirme? uğraşılarının odak noktasını oluşturmaktadır.Çalışma kapsamı dört bölümden oluşmaktadır. İlk iki bölüm, literatür taraması, birinci bölümde bilginin tanımı, önemi, örtülü ve açık bilginin tanımı ve önemi, örtülü bilgi ve açık bilgi ile ilgili diğer kavramlar, bilgi yönetiminin tanımı, amaçları, önemi ve süreçleri, ikinci bölümde motivasyon ve iş tatmini kavramları ve bu kavramlar arasında ki ilişki incelenmektedir. Üçüncü bölümde kavramsal çerçeve, araştırmanın amacı, örneklemin seçimi ve araştırma bulguları incelenmektedir. Dördüncü bölümde ise Bank Asya personelleriyle, örtülü bilginin çalışan memnuniyeti üzerine etkisini araştırmak için yapılan anketle toplanan veriler SPSS istatistik programı ile analiz edildi.
Özet (Çeviri)
In this study, the Bank's Asian workers are thought to affect motivation and job satisfaction, work colleagues and charged with variables such as knowledge, information, concepts and types of implicit knowledge is examined in detail and explained in detail the impact of employee satisfaction. Is a member of a community of people in the labor market can participate in the production process, today's human resource managers to solve“the human behaviors route guidance”is the focus of activity in this.The scope of work consists of four parts. The first two sections, the literature, the definition of the information in the first chapter, the importance of the definition and the importance of tacit and explicit knowledge, tacit knowledge to explicit knowledge, and other related concepts, knowledge management definition, objectives and processes of the importance of the second part, the concepts of motivation and job satisfaction and examined the relationship between these concepts. The third chapter, the conceptual framework of the study The aim of the sample selection and research findings are examined. In the fourth chapter Bank staff in Asia, to investigate the effect of implicit knowledge on employee satisfaction data collected from the questionnaire were analyzed using SPSS statistical software.