Analysis of multimedian problems on time dependent networks
Zamana bağımlı serimlerde çok tesisli yer seçimi probleminin analizi
  1. Tez No: 33470
  2. Yazar: F. SİBEL SALMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BARBAROS TANSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Zamana Bağımlı Çok Tesisli Yer Seçimi Problemi, Parametrik Analiz, Optimal Çözümün izdüşümü. m, Dynamic Multimedia^ Problem, Parametric Analysis, Trajectory Construction. n
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET ZAMANA BA?IMLI SERIMLERDE ÇOK TESISLI YER SEÇİMİ PROBLEMİNİN ANALİZİ F. Sibel Salman Endüstri Mühendisliği, Yüksek Lisans Danışman: Doç. Dr. Barbaros Ç. Tansel Temmuz 1994 Zamanla değişen talep, trafik yoğunluğu, yol durumu gibi faktörler ulaşım ve haberleşme serimlerini zamana bağımlı kılabilir. Bu durumda tesis yer seçimi kararının bir zaman sürecini içeren analize dayanması gerekir. Bu çalışmada, ağaç ve genel serimlerde çok tesisli yer seçimi probleminde talepler zamana bağımlı doğrusal fonksiyonlar olarak alınmıştır. Optimal çözümün izdüşümü parçalı doğrusal bir fonksiyondur. Parça sayısı q ise, 0(q) statik problem çözerek izdüşümü hesaplayan bir algoritma geliştirilip, optimal çözümün değişim özellikleri analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF MULTIMEDIAN PROBLEMS ON TIME DEPENDENT NETWORKS F. Sibel Salman M.S. in Industrial Engineering Advisor: Assoc. Prof. Barbaros Ç. Tansel July, 1994 Time dependency arises in transportation and computer-communication net works due to factors such as time varying demand, traffic intensity, and road conditions. This necessitates a locational decision to be based on an analysis involving a time horizon. In this study, we analyze multi-median problems with linear demand functions on both tree and cyclic networks in a continuous time domain. The trajectory of the optimal solution is a piecewise linear concave function. We develop an algorithm that constructs the trajectory by solving 0(q) static problems, where q is the number of linear pieces in the trajectory. The properties of the optimal solution over the time horizon are also analyzed for various randomly generated problem instances.