Multifacility location with imprecise data
Belirsiz verilerle çok tesisli yer seçimi
  1. Tez No: 33471
  2. Yazar: MUHİTTİN HAKAN DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BARBAROS TANSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çoktesisli yerseçimi, iletişindi medyan problemi, belirsiz verilerle optimizasyon iv, Facility location, multifacility minisum problem, imprecise op timization m
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET BELİRSİZ VERİLERLE ÇOKTESİSLİ YERSEÇİMİ Muhittin Hakan Demir Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Barbaros Ç. Tansel Eylül, 1994 Tesis Yerseçimi problemleri genellikle eldeki verinin belirsiz olması sorunuyla karşı karşıyadır. Bu çalışmada, taleplerin belirsiz olduğu, ancak bu taleplerin olası değerlerini kapsayan bir kaynak kümenin bilindiği durumlarda çoktesisli yerseçimi problemleri incelenmektedir. Kaynak küme sonlu yada sonsuz ola bilir, ikinci durumda, veriler aralıklar tarafından tanımlanmaktadır. Bu tür problemlere aday çözümlerin değerlendirilmesi ve karar verme süreci için model ve ölçütler sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MULTIFACILITY LOCATION WITH IMPRECISE DATA Muhittin Hakan Demir M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Barbaros Ç. Tansel September, 1994 Locational decisions often suffer from lack of precise data. In this study, we consider a class of multifacility location problems where the demands of existing and new facilities are unknown, with a known set of possible realizations. The set may be finite or infinite. In the latter case, the data is assumed to be of interval type. We use various criteria to evaluate candidate solutions to these problems and build a framework for decision making.