Alüminyum geri dönüşüm süreci ve süreçte kullanılan malzemelerin alüminyum bileşenlerine etkileri
Aluminum recycling process and the effects of the materials used in the process to the aluminum components
  1. Tez No: 334826
  2. Yazar: ÇAĞLA EDİZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET FEVZİ SAVAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, İstatistik, Engineering Sciences, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Secondary aluminum production, regression analysis, aluminum components, recycling process
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine ve İmalat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bir alüminyum geri dönüşüm tesisinde, piyasadan kullanılmış olan alüminyumların toplanıp sınıflandırılmasından, müşteri tarafından talep edilen spesifikasyonlara uygun olarak üretilmiş alüminyum alaşımların sevkiyatına kadar olan ikincil alüminyum üretme işlemi bir süreç olarak düşünülmüş ve bu süreç esnasında kullanılacak malzemeler ve flakslar, ocağa ilave edilen gazlar, ergitme esnasında ulaşılan sıcaklıklar gibi başlıca parametrelerin bu süreç üzerine etkilerine değinilmiştir. Üretilen ürün bileşenlerine önemli bir parametre olarak etki eden geri dönüşümde kullanılan malzeme gruplarının, geri dönüşümle üretilen alüminyum alaşımı bileşenlerine katkısı regresyon analizi ile incelenmiştir.Anahtar Kelimeler İkincil alüminyum üretimi, regresyon analizi, alüminyum bileşenleri, geri dönüşüm süreci
Özet (Çeviri)
In an aluminum recycling plant, the aluminum recycling, from classification of the aluminum that was collected from the market to the distribution of the aluminum which was produced according to the customer specifications, was considered as a process and in this process, the effect of the different parameters like the used recycling materials, fluxes, the blowing gases, the reached temperatures during melting are studied. The used recycling material groups that is one of the most important parameter influence the produced aluminum components are analyzed by the regression method.