Peptitlerin kütle spektrometresindeki parçalanmasına metallerin etkisi
Metal effects to peptides on their fragmentation by mass spectrometry
  1. Tez No: 334995
  2. Yazar: FİLİZ DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞULE PEKYARDIMCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyokimya, Biochemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Peptitlerin Birincil Yapıları, Metal Çözeltisi, İyon Kümeleri
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Kütle spektrometresinin boy ölçüşülemez hassaslık, tayin sınırı, hızlı analize imkan tanıma ve uygulamadaki çeşitliliği gibi karakteristikleri, onu analitik metodlar arasında önemli bir yere taşımıştır. Özellikle biyolojik materyallerin yapılarının aydınlatılmasında en çok kullanılan yöntemlerden biri olmuştur. Proteinlerin yapılarının ve fonksiyonlarının aydınlatılmasında, peptit-metal etkileşimlerinin elektrosprey ile kütle spektrometresinin birleşimden doğan ESI-MS tekniği kullanılarak çalışılmaktadır. Sekans belirlemeye hızlı ve doğru bir şekilde imkan tanıyan bu yöntem, proteomiğin gelişmesine yardımcı olmuştur.
Özet (Çeviri)
Mass spectrometry has become an extreme analitical area as it has sensitivity, low dedection limits and rapid responses to the analyses. Especially it is common in enlighting structures and functional specialities of biological materials. Working with proteins to analyse their functions, solutions with metals are used as ESI-MS samples (Electrospray Ionization Mass Spectrometry). Determining sequence of peptides with this method helps proteomic to improve itself.Key Words : MS/MS, Primery Structure of Peptides, Metal Solutions, Ion Clusters