Bütünleşik pazarlama iletişiminde fiyat iletişimi ve yüksek-düşük fiyat düzeylerinin çağrışımları üzerine bir araştırma
Summary of the communication and integrated marketing communications, cost high-low is a cost level connotations research
  1. Tez No: 335156
  2. Yazar: SAFİYYE AKAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMALETTİN DEMİRELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama İletişimi, Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Fiyat İletişimi, Fiyat Algısı, Yüksek- Düşük Fiyat Çağrışımları, Marketing Communications, Integrated Marketing Communications, Price Communications, Price Perception, High-Lowest Price Connotations
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
İşletmeler özellikle küreselleşen dünya pazarları içerisinde müşteri bağlılığını sağlamak, sadık müşteriler oluşturabilmek, başarılı bir konumlandırma yapabilmek için iletişim odaklı faaliyetler uygulamak zorundadırlar. Giderek artan rekabet koşulları ve hızlanıp çeşitlenen iletişim olanakları, koşullara ayak uyduramayan işletmelere yaşama şansı vermemektedir. İşletmeler için oldukça önem taşıyan bütünleşik pazarlama iletişimi bu tez çalışmasında pazarlama karması elemanlarının iletişim rolleri ile ele alınmıştır. Pazarlama iletişimi, iletişimin unsurları, bütünleşik pazarlama iletişimine geçiş süreci ve pazarlama karması elemanlarının iletişim boyutu aktarılmıştır. Özellikle fiyat iletişiminin önemi anlatılmıştır. Değişen tüketici tutum ve davranışlarına bağlı olarak, işletmeler için ürünleri pazara sunmadan önceki önemli bir karar aşaması olan fiyatlandırma stratejileri ayrıntılı olarak anlatılmış ve tüketicilerin yüksek ? düşük fiyat algıları fiyat algılarının değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Businesses and interprises, especially in a globalizing world markets to ensure customer loyalty, to create loyal customers, to be able to make a successful positioning has to implement communication-oriented activities and they will have to make a successful positioning. Meet the ever-increasing competition exponentally and communıcation facilities, terms and condıtıons, do not provide the chances of survival of foot standing businesses. Integrated marketing communication is quite important for business in this thesis with the elements of the marketing mix communication roles. The connected marketing communications, marketing communications, communication elements of the transition proces and the marketing mix elements are described in the communication, the importance of communicatıon especially for the price, the dimensions. For the business the previous major decision brings products to market of costing strategies explained in detail and examined the consumer price perceptions and evaluations.