Graflardaki bazı parametreler ve aralarındaki bağıntılar
Some parameters in graphs and relations between this parameters
- Tez No: 335370
- Danışmanlar: DOÇ. DR. A. DİLEK MADEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Co-PI indeks, Co-PI matris, Co-PI özdeğerleri, revised- Szeged indeks, Szeged indeks, vertex PI indeks, Co-PI index, Co-PI matrix, Co-PI eigenvalues, revised- Szeged index, Szeged index, vertex-PI index
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu çalışma basit, bağlantılı bir grafın Co-PI, revised-Szeged, Szeged ve vertex-PI indeksleri ile Co-PI matrisinin en büyük özdeğerine sınırlar bulmak için hazırlanmıştır. İlk olarak, bir grafın revised-Szeged, Szeged ve vertex-PI indeksleri için sınırlar bulunmuş, bu indeksler arasında bağıntılar kurulmuştur. Daha sonra bir grafın Co-PI indeksi için Szeged ve vertex- PI indeksleri de içeren sınırlar bulunmuş, son olarak bir grafın Co-PI matrisinin en büyük özdeğeri için graf ailesi karakterize edilmiştir. Sonuç olarak elde edilen bu sınırlar örnekler üzerinde değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is prepared to find bounds for the Co-PI, revised-Szeged, Szeged and vertex-PI indices with the largest Co-PI eigenvalue of a simple connected graph. It has been obtained bounds for the revised-Szeged, Szeged ve vertex-PI indices of a graph and it has been established relations between these indices. Later, it has been obtained bounds for the Co-PI index in terms of also Szeged ve vertex- PI indices. Finally, it has given a characterization of the graph family for the largest Co-PI eigenvalue. Consequently, it has been given some examples for these above results that are obtained.