Structural bifurcation of 2-D incompresible flows
İki boyutlu sıkıştırılamaz akışların yapısal çatallanması
  1. Tez No: 335408
  2. Yazar: BENGÜ ÇINA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ALİ DELİCEOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Divergens Serbest Vektör Alanı, Yapısal Kararlılık ve Çatallanma, Yapısal Sınıflandırma, İndex teori, Divergence-Free Vector Field, Structural Stability and Bifurcation, Structural Classification, index theory
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tezde, 2 boyutlu bir M kompakt manifold üzerinde serbest divergens vektör alanı ailesinin sınıra yakın singüler noktalardaki yapısal çatallamaları incelenmiştir. Tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, yapısal kararlılık teoremi [1] ve 2 boyutlu serbest divergens vektör alanının yapısal kararlılığı ve çatallanması ile ilgili bazı temel tanımlar verildi. Ayrıca indeks teori örneklerle açıklandı. İkinci bölümde, singülerliklerin sınıflandırılması teoremi [2] ifade ve ispat edildi. Üçüncü bölümde, sınırdaki singüler noktalardaki yapısal çatallanma ile ilgili bazı koşullar, teoremler ve örnekler [2] verildi. Dördüncü bölümde, bu temel teoremler bazı lemmalar ile ispat edilmiştir [2].
Özet (Çeviri)
In this thesis, structural bifurcation of a family of divergence-free vector field on a two-dimensional (2D) compact manifold M is investigated near singular boundary points. The thesis consist of four section. In the first section, we gave structural stability theorem [1] and some basic definitions related to the structural stability and bifurcation for 2D divergence ?free vektor field. In addition, index theory is explained with some examples. In the second section, singularity classification theorem [2] for 2D divergence-free vector field is stated and proved. In the third section, some conditions concerning on structural bifurcation on singular boundary points, structural bifurcation theorems and examples [2] are given. In the fourth section, this main theorems are proved by lemmas [2] .