Coastal resources and uses along the Turkısh medıterranean coast
Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında yer alan kıyı kaynakları ve kullanımları
  1. Tez No: 33594
  2. Yazar: ZEYNEP Ş. OCAKÇIOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kıyı Alanı, Kıyı Kaynağı, Kıyı Kullanımı, Kıyı Alanları Yönetimi, Akdeniz, Coastal Zone, Coastal Resource, Coastal Use, Coastal Zone Management, Mediterranean
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZ TÜRKİYE'NİN AKDENİZ KIYILARINDA YER ALAN KIYI KAYNAKLARI VE KULLANIMLARI OCAKÇIO?LU, Zeynep Ş. Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdal ÖZHAN Ocak, 1993, 87 sayfa Bu tezde, kıyı alanları yönetimi konusunda yapılacak olan çalışmalar için uygun bir ortam hazırlamak amaçlanmıştır. Bu çerçevede, Aksaz koyundan (Marmaris'in Doğu'su) başlayarak, Suriye sınırına ulaşan ve Muğla ilinin bir bölümüyle, Antalya, içel, Adana ve Hatay illerini kapsayan, Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında bulunan kıyı kaynakları ve kıyı kullanımları coğrafi bir yaklaşımla bilgisayara yerleştirilmiştir. Bu amaçla Autocad adü bilgisayar programı kullanılmıştır. Kıyı kaynakları ve kullanımları hakkında elde edilen veriler tablolarda sunulmuştur. Hangi kullanımların, hangi kaynaklara bağlı ya da zararü olduğu belirtilmiştir. Bunların yanı sıra, kıyı kaynakları ve kullanımları hakkında coğrafi bilgiler sunuimuşutr.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COASTAL RESOURCES AND USES ALONG THE TURKISH MEDITERRANEAN COAST OCAKÇIOÖLU, Zeynep Ş. M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal ÖZHAN January, 1993, 87 pages This study is aimed at preparing an appropriate medium for the coastal zone management studies. Within this scope, coastal resources and coastal uses or activities along the Turkish Mediterranean coastal area from Aksaz Bay (East of Marmaris) to the Syrian border including part of Muğla, Antalya, İçel, Adana and Hatay provinces are located in computer in a geographical manner, by the help of the computer software; Autocad. Data available on the coastal resources and coastal uses or activities are given in tables. Furthermore, activities and uses which are dependent on or conflicting with which resources are indicated. Apart from these, geographical information is given on the coastal resources and uses or activities.