Computer sımulatıon model for contaıner termınal
Konteyner terminalinin bilgisayar benzeşimi modeli
  1. Tez No: 33593
  2. Yazar: TANER BAKALIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYSEN ERGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Konteyner Terminali, Optimizasyon, Benzeşim Modeli, Container Terminal, Optimization, Simulation Model. Science
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
oz KONTEYNER TERMİNALİNİN BİLGİSAYAR BENZEŞİM MODELİ BAKALIM, Taner Yüksek ; Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşen ERGÎN Ocak, 1993, 91 sayfa. Bu çalışma, bilgisayar benzeşim modeliyle optimum konteyner terminalinin büyüklüğünü (en düşük toplam fiyatlı) bulur. ODTÜ, inşaat Mühendisliği Bölümü, Kıyı ve Liman Mühendisliği Araştırma Merkezinde geliştirilen yazılım programı SERCG istatiksel olarak tanımlanmış rastgele gemi geliş aralıkları ve gemi büyüklüklerini, bekleme kuyruğu disiplinini ve yükleme / boşaltma servis zamanını gözeterek en düşük toplam konteyner terminali maliyetini hesaplamak için kullanılmıştır. Bu çalışmada, örnek çalışma olarak Mersin Limanı konteyner rıhtımının şimdiki durumdaki optimum kapasitesi ve 60000Q0 ton/sene* lik istenilen talebi karşılamak için gerekli optimum kapasite SERCG yazılımını kullanarakanaliz edilmiştir. ikincil olarak, benzeşim modeli genel kargo ve konteyner rıhtımlarının karşılaştırılması için izmir Limanına uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER SIMULATION MODEL FOR A CONTAINER TERMINAL BAKALIM, Taner M. S in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Aysen ERGIN January, 199 3, 91 pages. The study is concerned to determine the optimum container terminal size (which has the minimum total cost) by computer simulation model. The software SERCG which is developed in METU, Civil Engineering Department, Coastal and Harbor Engineering Research Center, is used to determine the container terminal size which gives the minimum total port cost by simulating the phenomena such as random arrivals and sizes of the ships, queue discipline and service for loading/unloading which fits to a statistical distribution. In this study, the optimum capacity of the container ' terminal of Mersin Port with the existing facilities is analyzed as a case study and optimum mcapacity requirements to meet the expected demand of 6 000 000 is obtained by using the program SERCG. Secondly, the optimization model is performed for Izmir Port for the comparison of a general cargo terminal and a container terminal.