Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları şube müdürlüğünde görev yapan personelin iş doyumunun ölçümlenmesi (İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Antalya, Balıkesir illeri örneği)
Measurement of work satisfaction of the probation officers at probation office
- Tez No: 336007
- Danışmanlar: PROF. DR. M. NAFİZ DURU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Denetimli Serbestlik, Denetim Görevlisi, Denetleme Memuru, Doyumu, Probation, Protection and Enforcement Officer (PEO), Probation Officer, Job Satisfaction
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 251
Özet
Araştırmamızın amacı; Türkiye'de Resmi Gazete'nin 20/07/20005 tarih ve 25881 sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 03/07/2005 tarihli ve 5402 sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi ile koruma Kurulları Kanunu gereğince faaliyete geçen denetimli serbestlik şubelerinde görev yapan personelin sahip olduğu özellikler ile iş doyumu arasında ilişki olup olmadığını incelemektir.Araştırmanın örneklimini; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Balıkesir, illerinde bulunan denetimli serbestlik şubelerinde çalışan 142 denetleme memuru, 78 denetim görevlisi oluşturmuştur. Araştırmada kullanılan ölçek,“Minnesota İş Doyumu Envanteri”çalışanların iş doyumu düzeylerini belirlemek amacıyla 1967 yılında Weiss, Dawis, England ve Lofquist tarafından geliştirilmiştir.Araştırma sonucunda, Minnesota genel iş doyumu, içsel iş doyumu ve dışsal iş doyumu ortalama puanlarının karşılaştırıldığı araştırmamızda, pozisyona göre, eğitim düzeylerine göre, şubedeki çalışan sayısının yeterli/yetersiz algısına göre ve son olarak personelin işine olan sevgisinin derecesine göre iş doyumu ölçekleri arasında anlamlı fark saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The objective of this research is to investigate whether there is a relationship between the job satisfaction and the feauters of the officers working for probation services after the relavant law influences of various on job satisfaction. 142 protection and enforcement officers (PEO) and 78 probation officers who are working for probation services in İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, mersin, Balıkesir, are the participant as volunteers in the study sample and the questionnaire was administered to them.The scale used in the study is“Minnesota Job Satisfaction Inventory”which was developed by Weiss, Davis, England, Lofquist in 1967 in order to determine the level of job satisfaction of worker. At the end of the research it is figured out that there is significant distinctions between the sub-scales of job satisfaction in terms of position and the degree of the love of the work of staaf.