Random delay techniques for location privacy in Vanets
Araç tasarsız ağlarında konum güvenliği için rastgele geciktirme teknikleri
  1. Tez No: 336878
  2. Yazar: SATİYE ALBAKIR ÇATAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ AYDIN SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: pseudonym, mix zone, location privacy, vehicular ad hoc network
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Araç tasarsız ağları (VANET) akademik ve ticari alandan birçok araştırmanın ilgisini çeken yeni bir iletişim teknolojisidir. Daha güvenli ve etkin bir trafik koşulları sağlamak için umut veren bir teknolojidir. Bu, araçlar arası güvenlik mesajı alışverişi sağlayarak gerçekleştirilir. Bu mesajlaşma komşu araçların pozisyonları ile ilgili araçların farkındalığını artırırken tehlikeli durumlar hakkında da sürücüleri uyarır. Fakat bu tür bilgilerin varlığı araçların takip edilmesine imkan verir. Dolayısı ile bu bilgiler potansiyel kötüye kullanmalara karşı korunmalıdır. Bu tezde, küresel bir pasif saldırgan varlığında rastgele değişen takma adlar ile VANET'deki konum gizliliğini sağlama problemini ele aldık. Karma bölgelerde, araçların mesaj yayın sürelerine, takma adlarını güncelledikten sonra rastgele bir gecikme ekleyemeyi öngördük. Bu yöntemle, takma adlar arası bağlantı ihtimalini azaltmayı amaçladık. Bu yöntem, araçların takip edilmesini zorlaştırırken, VANET'e katılan sürücülerin güvenini artırmaya yardımcı oldu. Bir adım öteye giderek gecikmeleri tamamen rastgele değil de sessiz araç sayısına göre eklemeyi öngördük. Bunlara ek olarak, ağdaki karma nokta sayısının kullanıcıların konum gizliliğine etkisini de araştırdık. Sistemlerinin performansını değerlendirmek için çeşitli simülasyonlar yaptık. Deney sonuçları, mesaj yayın dönemine gecikme ekleyerek VANET sürücülerinin gizliliğinin arttığını göstermekte ve aynı zamanda takma ad değiştirerek elde edilen gizlilik düzeyi ile saldırgan gücü arasındaki ilişki hakkında bilgi vermektedir.
Özet (Çeviri)
VANET is an emerging new communication technology which has attracted a lot of research attention from academic community and industry. It is promising technology to provide safer and efficient traffic conditions. This is realized by letting vehicles to exchange safety messages. This messaging increases the awareness of vehicles about their neighboring vehicles positions and warns drivers about dangerous situations. However, availability of such information facilitates the tracking of vehicles. So, this information must be protected against the potential misuse. In this thesis, we address the problem of achieving location privacy in VANETs with randomly changing identifiers in the presence of a global passive adversary. We suggest adding a random delay to message broadcast period after the vehicle update its pseudonym in mix zones. By this way, we want to mitigate the linkability between pseudonyms. This could help to make tracking more difficult and increase safety and confidence of drivers using VANET. Instead of adding delay to safety messages completely random, one step taken further and delay is added according to the silent vehicle number in mix zone. We also investigated the effects of different number of mix-zone placements in the network to the location privacy of users. Several simulations have been performed to evaluate the performance of the systems. The results of experiments show that adding delay to message broadcast period improves location privacy of drivers in VANET and also provide information about the relationship between the strength of the adversary and the level of privacy achieved by changing pseudonyms. Anahtar sozcukler: takma ad, karma bolge, konum gizligi, arac tasarsz ag .