Rastgele sinyallerle modüle edilen lazer ışınımının istatistiksel karakteristikleri
Statistical characteristics of random signals modulated laser radiation
- Tez No: 336944
- Danışmanlar: PROF. DR. REFİK ABDULLA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Lazer ışınımını, istatistiksel karakteristikleri, foto sayı dağılımı, Laser light, statistical characteristics, photo count distribution
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu çalışmada belirli zaman aralıklarında ışığa duyarlı yüzeyden koparılan foto elektronların sayılmasına dayanan foto sayı yöntemi kullanılmıştır. Gelen ışığın enerji ve şiddetinin dağılımları ile ölçülebilen foto sayı dağılımları arasındaki korelasyon gösterilmiştir. Bu çalışmada, lazer ışınımının istatistiksel özelliklerinin belirlenmesi için kullanılan deneysel düzeneğin yapısı verilerek ve bu düzenekten elde edilen deneysel verilerle teorik olarak hesaplanan foto sayı dağılımlarının uyumlu olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the photo count method, which based on counting of released photoelectron from photosensitive surface at certain time duration, is used. The correlation between distribution of energy and intensity of incident light and distribution of measurable photo count is exposed. The experimental set up which is given here is used for determining the statistical characteristics of laser light and the data obtained from this experimental set up are in good agreement with theoretically calculated distribution of photo count.