Tasarrufun belirleyicileri: MIST-Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye analizi
The determinants of savings: analysis of MIST- Mexico, Indonesia, South Korea and Turkey
- Tez No: 337444
- Danışmanlar: PROF. DR. RENAN FUNDA BARBAROS ÖZAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Tasarruf, yatırım, sermaye birikimi, küresel güç, Saving, investment, capital accumulation, global power
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışmada tasarrufun belirleyicileri MIST- Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye üzerinden ampirik olarak analiz edilmiştir. Birinci bölümde Tasarrufa ilişkin kuramsal yaklaşımlar ve teorik alt yapı verilmiştir. İkinci bölümde MIST ülkelerinin ekonomik yapısı klasik teorideki 3 temel üretim faktörü (emek, sermaye ve doğal kaynaklar) açısından analiz edilmiştir. Son bölümde, panel veri analizi yöntemiyle tasarrufun belirleyicileri ampirik olarak analiz edilmiş ve sonuçlar değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the determinants of savings have been analyzed empirically for MIST-Mexico, Indonesia, South Korea and Turkey. In the first section, given theoretical background. In the second section, MIST countries economic structure were analyzed for three basic production factors (land, capital and labor) in classic theory. Last section, determinants of saving were analyzed empirically with panel data analysis method and interpreted the results.