İzz bin Abdüsselam'ın tefsirdeki metodu
Izz ibn Abd al-salam's method in his commentary
  1. Tez No: 337668
  2. Yazar: MAHMUT CİHANGİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: İzz b. Abdüsselam, Tefsiru?l-Kur?ani?l-Azim, Tefsir, Rivâyet, Dirâyet, Izz Ibn Abd Al-Salam, Tafsiru?l-Kur?ani?l-Azim, Tafsîr, Rivâyah, Dirâyah
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
??İzz b. Abdüsselam?ın Tefsirdeki Metodu? isimli bu çalışmada İzz b. Abdüsselam?ın (577-1181/660-1262) hayatı, eserleri ve tefsiri çeşitli yönleriyle ele alınıp incelendi. Çalışma esnasında Kur?an-ı Kerim, tefsir, hadis, lügat ve biyografi kaynaklarından istifade edildi.Çalışmamız bir giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında, araştırmanın önemi ve metodu incelendi.Birinci bölümde İzz b. Abdüsselam?ın hayatı, eserleri, tefsiri genel özel-likleri ve kaynakları yönünden incelendi.İkinci bölümde söz konusu tefsir rivâyet ve dirâyet tefsiri açısından ince-lendi. Sonuç kısmında ise çalışmadan elde edilen sonuçlar anlatıldı.
Özet (Çeviri)
In this thesis, titled ?Izz Ibn Abd Al-Salam and His Method in the Commentary? Izz Ibn Abd Al-Salam (577-1181/660-1262), his works and his commentary were examined from the different aspects. Here, from the Holy Quran, tafsîr, hadîth, dictionaries and biography sources were benefited. Our study consists of an introduction and two chapters.In the introduction, the aim and the method of the thesis were analyzed.In the first chapter, the Izz Ibn Abd Al-Salam?s life, his works, general features of his tafsir and it?s soerces were examined.In the second chapter, Tafsiru?l-Kur?ani?l-Azim was examined from the view points of al-Tafsîr bi?l-Rivâyah and al-Tafsîr bi?l-Dirâyah.Finally, the results that got from this thesis were explained.