Magazin programlarında kullanılan kimlik temsilleri ve sunumu
Identity models in magazine shows and their presentations
- Tez No: 337728
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. METE KAZAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
- Anahtar Kelimeler: Magazin, Magazin Programı, Yıldız, Kimlik, Kimlik Temsili, Magazine, Magazine Program, Star, Identity, Identity Representation
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Radyo Televizyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
Gelişen teknolojik koşullar sonucunda yeni iletişim sistemleri ortaya çıkmasına rağmen televizyon, yaygınlık açısından diğer kitle iletişim araçlarından farklı bir kategoride değerlendirilmektedir. Bilgilendirmenin yanı sıra yoğun bir eğlence içeriği sunan televizyon ekranlarında, magazin programları geniş kitleler tarafından takip ediliyor olma özelliği taşımaktadır. Bu bağlamda sevdiği sanatçıyı rol modeli olarak gören ve günümüz postmodern çağında sürekli yeni ve farklı bir kimlik arayışında bulunan izleyicilere magazin programlarında yıldızların ne tür kimlik temsilleriyle sunulduğu da önem kazanmaktadır. Bu çalışmada da bu soruya yanıt aranmış, belli bir ideolojinin yaygınlaşması ve pekiştirilmesi adına magazin programlarında yıldızların nasıl bir kimlik ile temsil edildikleri ve sunuldukları araştırılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Although new communication systems are being introduced every day as a result of technological developments, considering its commonality, television is regarded in a different category among the other media of mass communication. Besides its informative function, television offers a large variety of entertainment, including magazine shows, which are being widely followed by a large group of audience. In this context, it gains importance in which identity, celebrities are represented to the audience, who see the celebrity ?he or she likes- as a role model. This study searches an answer to that question. This study also investigates how stars? identities are being represented in the name of diffusion and reinforcement of a certain ideolology.