Karasu sahil kumlarından ağır minerallerin kazanılması
Recovery of heavy minerals from Karasu beach sands
  1. Tez No: 337912
  2. Yazar: TUĞÇE HİLAL ALAGÖZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SAİT KIZGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Karasu sahil kumları, ağır mineraller, Karasu beach sands, heavy minerals
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bülent Ecevit Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu yüksek lisans tezinde; Karasu sahil kumunun içindeki ağır mineraller değerlendirilmiştir. -1mm+0,600 mm, -0,600+0,300 mm ve -0,300 mm olmak üzere üç farklı boyut grubunda çalışılmıştır. Bu ürünler ilk olarak düşük alan şiddetli manyetik ayırıcıda zenginleştirilmiştir. Manyetik ve nonmanyetik olmak üzere iki ürün alınmıştır. Nonmanyetik ürün, sallantılı masada zenginleştirilmiştir. Ağır ve hafif ürün elde edilmiştir. Ağır ürün 1,2 ve 2,9 amperlerde yüksek alan şiddetli manyetik ayırıcıda zenginleştirilmiştir. Burdan 2,9 amperdeki nonmanyetik ürün alınarak elektrostatik ayırıcıda zenginleştirilmiştir. Son olarak, her zenginleştirme aşamasından sonraki ürünlerin kimyasal analizi yaptırılmıştır. Zenginleştirme öncesi ve sonrasındaki TiO2, ZrO2, Fe2O3 ve SiO2 % içeriğine bakılarak ürünlerde yeterli verim elde edilip edilmediği incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Karasu Heavy minerals in beach sand were examined. -1+0,600 mm, -0,600+0,300 mm, -0,300 mm were grouped in three different size groups. These products were separated at a low-gradient magnetic separator firstly. Magnetic and non - magnetic products were obtained. Non - magnetic product was enriched by using a shaking table. The heavy and light products were obtained. The heavy product was enriched at 1, 2 and 2,9 amperes by using a high-gradient magnetic separator. The non-magnetic product of 2,9 ampere was re-concentrated with an electrostatic separated. Chemical analyses of the products were realized. Concentration rates were evaluated according to TiO2, ZrO2, Fe2O3, SiO2 contents of feeds and enrichment products.