Kentsel sistemler çerçevesinde sürdürülebilirlik kavramı: Bahçelievler ilçesinde sürdürülebilir konut algısı
Sustainability concept pursuant to urban systems : Sustainable housing sense in Bahçelievler district
  1. Tez No: 341298
  2. Yazar: TOLGA KARAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖKSEL DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kentsel sistemler, kentsel dönüşüm, sürdürülebilirlik
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu tez çalışmasının konusunu günümüzün en önemli konularından biri olansürdürülebilirlik kavramının kentsel sistemler çerçevesindeki analizi oluşturmaktadır.Tez çerçevesinde öncelikle tezin başlığını ve konusunu oluşturan kavramlar, kentselsistemler, kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik açıklanmıştır. Teorik ve literatürde yeralan bu bilgilerin ardından, tezin uygulama kısmı gerçekleştirilmiştir. Uygulama,İstanbul'un en büyük, kalabalık ve önemli ilçelerinden biri olan Bahçelievler ilçesiüzerinde gerçekleştirilmiştir.Bahçelievler ilçesinde konu ile ilgili bir anket çalışması yapılarak, halkınsürdürülebilir konut hakkındaki düşünceleri ve bu konudaki algısı analiz edilmeyeçalışılmıştır.Tez çalışmasında açıklanan bu kavramlar ve yapılan bu uygulama ile kentsel sistemlerçerçevesinden sürdürülebilirliğin sağlanmasına yardımcı olmak, kentsel dönüşüm ilesürdürülebilirlik arasındaki ilişkileri ortaya çıkarmak ve halkın bu konudaki bilgi vebilinç seviyesinin ölçülmesi hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis study is the analysis of sustainability in the scope of urbansystems which is one of the most important subjects today.Pursuant to the thesis, the concepts which constitutes the heading and subject of thethesis, urban systems, urban renewal and sustainability are explained. After thetheoretical information that is in the literature, the application part of the study isexecuted. The application is handled over one of the most importat, big and crowdedcountry of İstanbul, Bahçelievler.By taking a poll about the subject, it is tried to analyse the thoughts, ideas and sensesof the public about the subject.It is aimed to be benefical about providing the sustainability in the scope of urbansystems, revealing the relations between urban renewal and sustainability andmeasuring the information and consciousness level of the community.Keywords : Urban systems, urban renewal, sustainability