KOBİ' ler için UFRS taslağının Edirne ve Kırklareli illerindeki muhasebe meslek mensupları tarafından değerlendirilmesi
IFRS for SME's draft assessment by members of the accounting profession in the provinces of Edirne and Kırklareli
- Tez No: 342288
- Danışmanlar: PROF. DR. FEHMİ YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: UFRS, KOB, KOB?? ler ?çin UFRS, IASB, TMSK, IFRS, SME, IFRS for SMEs, IASB, ASBT
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 252
Özet
IASB (Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu), finansal raporlama konusunda ortak bir dilin var olmasını amaçlayarak UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları)' yi hazırlamıştır. Ancak bu standart kapsamlı bir standart olduğu için KOBİ' ler bunu kullanmakta zorlanmışlardır. IASB' nin bu durumun farkına varmasıyla, KOBİ' ler için ayrı bir standart oluşturma fikri ortaya çıkmıştır. KOBİ' lerin ihtiyaçlarına uygun, tam set UFRS ile uyumlu ancak sadeleştirilmiş ?KOBİ' ler İçin UFRS? oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
IASB ( International Accounting Standards Board ) set IFRS ( International Financial Reporting Standards ) with the aim of establishing a common language for financial reporting. But, it was a comprehensive standard so SMEs ( Small and Medium-sized Businesses ) had difficulties in putting it into practice. After IASB had become aware of this situation, a new idea came out for creating a new standard for SMEs. Subsequently; it was created a new standard, which was according to IFRS but in a simplified form, in accordance with the needs of SMEs for ? IFRS for SMEs ?.