Kısmi metrik uzaylar üzerinde bazı quasi büzülme dönüşümleri
Some quasi contraction mappings on partial metric spaces
- Tez No: 343301
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sabit Nokta, Kısmi Metrik Uzay, Quasi Büzülme Dönüşümü, Fixed Point, Partial Metric Space, Quasi Contraction
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır.İkinci bölümde bazı temel tanımlar, kavramlar ve teoremler ifade edilmiştir.Üçüncü bölümde ilk olarak kısmi metrik uzay kavramı ve sıralı metrik uzaylarda bazı sabit nokta teoremleri incelenmiştir. İkinci olarak quasi büzülme dönüşümleri ve son olarak kısmi metrik uzayda lineer olmayan C ?iric ? tipi ?-quasi-büzülmelere yer verilmiştirDördüncü bölümde ise tartışma ve sonuç yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of four chapters.The first chapter is reserved for introduction.The second chapter, some fundemental definitions, concepts and theorems are given.The first subsection of section three, we introduce to partial metric space and some fixed point theorems were investigated in ordered metric spaces. Second subsection of this section, we have included quasi contraction mappings. Finally, we give nonlinear ?-quasi-contractions of ?iri?-type in partial metric spaces.The fourth chapter, we give the discussion and conclusion.