Effects of the hydrolysable oak tannins on the quail performance
Hidrolize meşe tanininin bıldırcınlarda performans üzerine etkisinin incelenmesi
- Tez No: 343575
- Danışmanlar: PROF. DR. M.SAİT EKİNCİ, DOÇ. DR. MESUT KARAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Japon Bıldırcını, Yem tüketimi, yem dönüşümü, hidrolize meşe tanini, büyüme performansı, ölüm oranı, Japanese Quail, feed intake, feed conversion, hydrolysable oak tannin, growth performance, mortality
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Yapılan bu çalışmada hidrolize meşe tanininin Japon bıldırcınlarının canlı ağırlık, canlı ağırlık kazancı, yem tüketimi, yem dönüşümü ve yaşama gücü üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla toplam 240 bıldırcın dört grup ve üç tekerrürlü ve her bir tekerrürde 20 bıldırcın olacak şekilde 42 günlük deneme kurulmuştur. Denemede hayvan rasyonlarına farklı oranlarda meşe tanini eklenmiştir. Bu guruplar, %0 tannin A (kontrol grubu), % 0.5 (B), % 1.0 (C), % 1.5 (D) tannin içermektedir. Araştırma sonucunda meşe tanini içeren rasyonlarla beslenen bıldırcınlarda daha düşük büyüme performansı, dusük yem dönüşümü ve yüksek ölüm oranlarına sebebiyet verdiği gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the present study effects of different levels of hydrolyzed oak tannin on Japanese quail, live body weight and live body weight gain, food intake, food conversion efficiency and mortality rate were investigated. Therefore, A total of 240 quails were weighed and divided into 4 treatment groups each with 3 replicates containing 20 birds and reared in flat for 42 days as experimental period. While one of the groups was fed control diet with no additives (0% tannin A), other groups were fed with the different percentages of tannin on their diets, which are % 0.5 (B), 1.0 % (C), 1.5 % (D) respectively. It has been observed that Japanese quails that fed the oak tannin containing diet had slower growth rate and poorer feed conversion efficiency and high mortality rate than birds fed a tannin-free diet.