Spil dağı (Manisa)'nın mantar sinekleri faunası
Fungus gnat fauna of the Spil mountain (Manisa)
  1. Tez No: 343628
  2. Yazar: YAĞIZ MOLLA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Mantar sinekleri, Mycetophilidae, Keroplatidae, Ege Bölgesi, Manisa, Spil Dağı, Fungus gnats, Mycetophilidae, Keroplatidae, Aegean region, Manisa, Spil Mountain
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalışma, Nisan 2013 ile Ekim 2013 tarihleri arasında Ege Bölgesi'nde yer alan Spil Dağı'ndan toplanan 618 ergin mantar sineği örneğine dayanmaktadır. Toplanan örneklerin Mycetophilidae ve Keroplatidae familyalarına ait 15 cins ve 28 takson olduğu belirlenmiştir. Araştırma bölgesinden belirlenen taksonlardan 3 cins ve 22 tür ülkemiz mantar sinekleri faunası için ilk kez kaydedilmiştir. Ayrıca bütün türler araştırma alanı için ilk kayıt özelliği taşımaktadırlar. Araştırma bölgesinden toplanan 5 takson ancak cins düzeyine kadar, büyük bir kısmı dişi olan toplam 269 örneğin ise teşhisleri yapılamamıştır.
Özet (Çeviri)
This study is based on 618 adult fungus gnats collected from Spil Mountain in the Aegean region between the date of April 2013 and October 2013. It was determined that the collected samples are 15 genera and 28 taxa belonging to Mycetophilidae and Keroplatidae families. 3 genus and 22 of species were identified from the study area are first record for fauna of our country's fungus gnats. Also, all species have carried first record property for research area. 5 taxa collected from research area were diagnosed to genus level and total 269 samples, many of them are female, could not been diagnosed.