Sıvı sistemlerinin yapısal özelliklerinin moleküler dinamik yöntemi ile incelenmesi
Inspecting structrual properties of liquid systems by using molecular dynamics method
- Tez No: 343800
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN TATLIPINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler dinamik, sıvı-hal, NaCl, H2O, Argon, simülasyon, Molecular dynamic, liquid-pahse, NaCl, H2O, argon, simulation
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Teknolojinin gelişmesi ile doğayı anlamakta kullandığımız yöntemler ve cihazlarda gelişti. Daha önce bir doğa olayını anlamak için onu fiziki bir sistemle modellerken, günümüzde bilgisayar ortamlarında sanal olarak modellemek mümkündür. Bu çalışma içerisinde, çok parçacıklı sistemleri incelerken en çok kullanılan yöntemlerden biri olan Moleküler Dinamik yöntemininne olduğu, bu yöntemin nasıl kullanılabileceği, ne gibi sonuçlar elde edilebileceğine dair konulara yer verilmiştir. Moleküler Dinamik yönetiminin nasıl kullanılabileceği ile ilgili bilgi verildikten sonra da bu yöntem ile üç farklı sistem incelenmiş ve elde edilen sonuçlar, laboratuvar ortamlarında elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The methods and equipments we use while understanding the nature improved by technological advancements. Almost one century ago we needed to imitate physically the aspect of nature we want to study where now, wecan use computers to create virtual imitations. This study is about Molecular Dynamics which is oneof the most popular method in many-particle physics. After the chapters which included the instructions about using Molecular Dynamics, there are three different systems analyzed by using Molecular Dynamics method and result compared with actual laboratory experiments.