WCDMA radio network planning and optimization including picocell and femtocell technologies
WCDMA radyo ağ planlama ve optimizasyonu, pikosel ve femtosel teknolojileri dahil
  1. Tez No: 343906
  2. Yazar: DİBY JEO RAOUL AMARA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AKTÜL KAVAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: WCDMA, Pikosel, Femtosel, planlama, optimizasyon, WCDMA, Picocell, Femtocell, planning, optimization
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
Yeni akıllı mobil cihazların üretimi ve yeni yüksek hızlı mobil hizmetlerin daha hassas ağ kapsama alanı ve kapasite ihtiyacını getirmektedir. Bina içi sistemler için, pikosel ve femtosel uygun çözüm olacaktır. Bu teknolojileri hem bina içi ve bina dişi alanların kapasitesinin geliştirmek için uygun olacaktır. Pikosel büyük binalar için uygun olacak çünkü mobil operatörün mühendisleri, başından sonuna kadar onların trafik yükünü yönetebilir. Femtoselin kurulumu için profesyonel mühendis gerektirmez. Femtosel kullanıcının internet bağlantısı kullanarak, kendini yapılandırmak, gerçek zamanlı optimize yapiliyor. Bu tezde piko hücre ve femto hücre acısından kapsama ve kapasite hesabi gerçekleştirilmiştir. Biz kablosuz hücresel ağların genel bir bakış ve zorlukları ile başliyoruz. Aynı anda UMTS-WCDMA'ya özel bir bakış atacağız. Biz Pico baz istasyonu ve femtosel baz istasyonu, UMTS-WCDMA ağına girerken, problemleri incelenip avantajlari ve dezavantajları çikacağız. Ayni anda Femtoselin zorluklarina, onlarin rastgele özelliği nedeniyle ozel bir bakis atacagiz. Karişik hücreler kullanarak, makro hücre ve piko hücre aynı taşıyıcı kullanarak ve makro hücre ve femto hücre aynı taşıyıcı kullanarak bir simülasyon yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
The advention of new smart mobile devices and the delivery of new high speed services for mobile devices bring about the need for more and more accurate coverage and capacity. For indoor systems, appropriate solutions will be picocell and femtocell that improve both indoor and outdoor capacity. Picocells are adapted for huge buildings because the mobile operator's engineers install, manage and optimize them from the beginning to the end. On the other hand, femtocells use customer's internet connection as backhaul, are self-configuring, real-time optimizing and do not require a professional for installation. In this thesis we study the consequence of introducing Pico Node Bs and Femto Access Points on the coverage and capacity of the whole mobile network. We start with an overview and the challenges of wireless cellular networks, in particular UMTSWCDMA. We study the possible problems of the deployment of Pico Node Bs and Femto Access Points in UMTS-WCDMA network and evaluate the advantages and drawbacks of the particular case of Femto Access Points which are supposed to be randomly installed by the customers. A simulation that copes with macrocell, picocell and femtocell in heterogeneous fashion is presented. The scenario of macrocell and picocell using same carrier and the scenario of macrocell and femtocell using same carrier are examined.