Univalent fonksiyonlar
Univalent functions
- Tez No: 343992
- Danışmanlar: PROF. DR. KERİM KOCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Univalent fonksiyonlar, Koebe fonksiyonu, Minkowskieşitsizliği, Normalleştirilmiş univalent fonksiyonlar, Univalent functions, the Koebe function, Minkowski inequality, Normalized univalent functions
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tezin amacı, kaynaklar veunivalent fonksiyonlar hakkında genel bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde komplekstrigonometrik bağıntılar, kompleks türevler, kompleks integraller ile ilgili bilgilerverilmiştir. Üçüncü bölümde univalent fonksiyonlar tanımlanmış ve univalentfonksiyonlarla ilgili teoremler verilmiştir. Dördüncü bölümde univalentfonksiyonlarla ilgili bazı alan teoremleri verilmiştir. Beşinci bölümde ise univalentfonksiyonların seri açılımında mevcut olan bazı katsayı bağıntıları ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis contains five sections. The first section gives general information on thepurpose of the thesis, resources and univalent functions. The second section explainscomplex trigonometric relations, complex derivatives and complex integrals. Thethird section describes univalent functions and gives theorems regarding univalentfunctions. The fourth section deals with some area theorems concerning univalentfunctions. The fifth section points out some coefficient relations exist in the seriesexpansion of univalent functions.