1900 başlarından günümüze değişen müzik ve bu müziğin halk grupları giyimine etkisi
Change in music and the effect of community wearing since the early 1900's
- Tez No: 344367
- Danışmanlar: PROF. DR. BETÜL ATLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Giyim Endüstrisi, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Clothing Industry, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Müzik, Giysi, Popüler, Music, Clothing, Popular
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 165
Özet
20. yy? da sanayileşmeyle birlikte birçok alan etkilenmiş tüm Dünya?da özellikle batı ülkelerinde değişimler yaşanmıştır. Hızla gelişen teknolojiyle beraber bu etkileşim müzik dalı üzerinde de görülmüş değişen müzikle birlikte popülerlik kazanan guruplar ve sanatçılar akımlar yaratarak dinleyici kitlelerinin üzerinde taklit yollu değişimlere sebep olmuşlardır. 1900 yıllarından günümüze değişen toplumsal ve sosyolojik olgular beraberinde tüm sanat dalları üzerinde büyük etkiler yaratırken, bu gelişmelerin oluşturduğu zihinsel değişim müzik olgusuna yansımıştır. İnsanların taklit etme güdüleri, değişime olan istekleri ve beğeniye göre şekillenen müzik tercihleriyle şekillenen akımlar oluşmuştur. Bu gelişmelerin oluşturduğu zihinsel değişim halk gurupları üzerinde gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
During 20th century many areas in all over the world especially western countries effected by industrialization. The rapidly developing in technology and industialization effected also music ranging. With the changing music branch gained popularity over the group of listeners by creating groups and artists. This groups and artists effected listeners with imitation. 1900 to present with changing social and sociological phenomena creating a huge impact on all branches of art, created by these developments effected the phenomenon of mental change in music. Music trends occured by people motivation to imitation, desires and admiration. Mental changes created by these developments on public groups was observed.