Eğitim fakültesi sınıf öğretmenliği, beden eğitimi ve spor yüksekokulu son sınıf öğrencilerinin duyuşsal alan farklılıkları: Kafkas Üniversitesi örneği
The emotional awareness levels, related to teaching profession, of final class students from physical education and sports college, classroom teaching department of education faculty : Example of Kafkas University
  1. Tez No: 344540
  2. Yazar: BARIŞ YANARDAĞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ OSMAN ENGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Beden Eğitimi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Duyuşsal Alan, Physical Education Teacher, Classroom Teaching, Sensory Area
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu araştırma Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencilerinin ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 4.sınıf öğrencilerinin duyuşsal alan farklılıklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır.Araştırmada nicel araştırma yöntemiyle tarama araştırma modeli kullanılmıştır. Araştırmada Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden 29 bayan 31 erkek toplam 60 öğrenci ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 4.sınıf öğrencilerinden 25 bayan 35 erkek toplam 60 öğrenci çalışma grubumuzu oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak iki bölümden oluşan ölçek kullanılmıştır. Ölçeğin birinci bölümünde kişisel bilgi formu, ikinci bölümünde öğretmenlik mesleğine yönelik tutum ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde spss 20 programıyla t testi, f testi kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre öğretmenlik mesleğinin benimsenmesi veya benimsenmemesi konusunda beden eğitimi öğretmenleri ile sınıf öğretmenleri arasında çok anlamlı farklıklar görülmüştür. Beden eğitimi öğretmen adaylarının mesleklerini daha benimseyerek yapmak istiyor olmalarına karşın sınıf öğretmeni adaylarının mesleklerinden daha çok istemeden seçtikleri göze çarpmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study was carried out with the aim of defining the emotional awsareness levels, related to teaching profession, of final class students from Physical Education and Sports College, Classroom Teaching Department of Education Faculty of Kafkas University.In this study quantitative searching method and scanning searching model were used. The participant final class students were 29 female, 31 male totally 60 students from Sarıkamış Physical Education and Sports College and 25 female and 35 male totally 60 students from Classromm Teaching Department of Education Faculty. In this study a scala having two sections was used. In the first section of scala a personal information form, in the second section a teaching profession attitude scala were used.and f tests were used to analyze the data with the help of SPSS 20 program. According to the data of the study very important differences were found out about adopting and not adopting the teaching profession between final class students from Physical Education and Sports College, Classroom Teaching Department of Education Faculty of Kafkas University. Although the Physical Education and Sports College?s senior class teacher candidate students were having more willingness of doing teaching profession than Classroom Teaching Department of Education Faculty, the senior class students of Classroom Teaching Department of Education Faculty declared that they preffered this profession without having more willingness.