Sergei Prokofiev'in (Do Majör Op. 119) viyolonsel sonatının form ve viyolonsel tekniği açısından incelenmesi
Analysis of musical form and violoncello' technique of (C Major Op. 119) Violoncello Sonata by Sergei Prokofiev
  1. Tez No: 345221
  2. Yazar: FİRUZE RUSTAİİ
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. KEREM AYKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Sergei Prokofiev, Sonat Formu, Viyolonsel Sonatı, Sergei Prokofiev, Sonata, Violoncello Sonata
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
20. yüzyılın büyük bestecilerinden olan Sergei Prokofiev'in müziği enerji dolu, yaratıcı ruhlu, tutarlıdır ve hayatın sevincini yansıtmaktadır. Müzikal geleneklere sıkı bir şekilde bağlı olan bestecinin yaratıcılığı, müzik çerçevesinin sınırlarını aşmış, yeni yüzyıla yeni bir müzik getirmiştir. Tüm bu kimliği ile Sergei Prokofiev, (Do majör Op. 119) viyolonsel sonatında birbirinden farklı derinlik ve renklere sahip müzikal hatlar kullanmıştır. Birçok usta viyolonselcinin repertuvarına giren (Do majör Op. 119) viyolonsel sonatının form ve yorum analizi, Sergei Prokofiev'in hayatı, eserleri ve sonat formu anlayışı bağlamında incelenmesi bu araştırmanın konusunu oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
Sergei Prokofiev is one of the great composers of the 20th century and his music reflects full of energy, creative spirit, coherent and joy of life. The strict adherence to the composer's musical traditions and his creativity was exceeded the limits of musical scene and it hereby brought a new music to new century. Sergei Prokofiev used the musical lines having quite different depths and colors in his (C Major Op. 119) cello sonata. That the examination of form and interpretation of (C Major Op. 119) violoncello sonata of which have existed in master cellists? repertoire makes up the subject of this research as part of the life of Sergei Prokofiev and his understanding of his sonata style.