Transit ticarette lojistik yönetimi ve taşıma maliyeti analizi
Logistics managment and transport analysis at transit trade
  1. Tez No: 345623
  2. Yazar: ÇİĞDEM GÖNEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. MUHAMMED BAMYACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Uluslararası İlişkiler, Transportation, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik Yönetimi, Ta?ıma Maliyeti Analizi, Transit Ticaret, Logistics Management, Transportation Cost Analysis, Transit Trade
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
21. Yüzyıl iş dünyasında etkin rol almak isteyen işletmeler, lojistikte temel faaliyetler olan taşıma ve depolama, destek faaliyetler olan elleçleme, paketleme, katma değerli işlemler, stok yönetimi, muayene ve gözetim ve sigorta faaliyetlerini de yönetmesi önem kazanmıştır. Günümüz lojistik hizmet sağlayıcıları, esnek ve aynı zamanda müşterisine çoklu alternatifler sunabilen çözümleri ile yeni iş yapma şekillerine ve anlayışlarına kavuşmaktadır. Buna bağlı tez çalışmasında, lojistik hizmet sağlayıcılarının müşterileri olan dış ticaret firmalarına sunabilecekleri lojistik aşamalarının yönetimi ve maliyetlendirilmesi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
It has become important for enterprises who wants to play an effective role in the business world in the 21st century to prefer the management of transport and storage that are the basic activities in the logistics and as well as handling, packaging, value added transactions, stock management, inspection and monitoring and insurance activities that are supportive activities. Logistics industry embraces new manners of work and understandings based on outsourcing of efficient logistics services of current logistics suppliers, who can offer flexible and multiple alternatives to their users. In this context, this thesis is studied logistics services and cost analysis that logistics service providers can offer to the foreign trade companies.