Çocuk korolarının çocukların okul başarısına etkisi
The effect of children's choir on children's school success
  1. Tez No: 347999
  2. Yazar: IŞIL EROL
  3. Danışmanlar: PROF. MUSTAFA APAYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Koro eğitimi, Okul Başarısı, Education, Choir Education, Scholl Success
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu araştırmanın amacı, koro eğitiminin çocukların okul başarısı üzerindeki etkisini saptamak, bulgularla durum değerlendirmesi yaparak, önerilerle koroların okul başarısına katkılarının daha işlevsel hale getirilmesini sağlamaktır. Bu çalışma, nitel araştırma yöntemi esas alınarak hazırlanmıştır. Bu araştırma, resmi, kurumlara ve derneklere bağlı koroları eğitip yönetmekte olan koro eğitici-yöneticilerini, koro eğitimi alan öğrencileri, öğrenci velilerini ve koro eğitimi alan öğrencilerin okuldaki sınıf öğretmenlerinin görüşlerini alarak gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamındaki alt problemlere veri sağlamak amacıyla araştırmayla doğrudan ya da dolaylı olarak ilgisi olan bilimsel çalışmalar toplanmış, örneklemde yer alan korolarla ilgili 2012-2013 öğretim yılında koro eğitimini yürütmekte olan koro eğitici-yöneticileri, öğrenciler,koro eğitimi alan öğrencilerin velileri ve sınıf öğretmenlerine anket uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The objective of this research is to determine the effect of the choir upon children's school success and bye valuating the condition, to make the choir's contributions to the school success more functional by using the findings and proposing.This work was prepared by using quantitative research method as the basis. It wasd realised by sampling the music educators conducting the State Choir, the music educators conducting the assembly choir, the pupil who were taking choir education, guardians of these pupil and the teacher of the pupils taking choir educations. The scientific work which were directly or indirectly related to this research were gathared to get datum to the inferior problems existed in the content of there search, a questionnaire which was connected with the sampling choir was applied to the music educators, pupils, pupils' guardians and their class teachers in the period of 2012-2013 educational year.