Yoksulluğun azaltılmasında mikro kredi uygulamalarının yeri: Afyonkarahisar örneği
Microcredit programs in reducing poverty: The example of Afyonkarahisar
  1. Tez No: 348009
  2. Yazar: ÇİĞDEM TAŞPINAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HARUN CANSIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Yoksulluk, Kadın Yoksulluğu, Mikrofinans, Ekonomik Refah, Poverty, Woman Poverty, Microfinance, Economic Well-Being
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
Bu çalışma yoksulluğu azaltmak amacıyla kullanılan mikro kredi yönteminin yoksulluğu azaltmada ne kadar etkili olabildiğini incelenmeye yöneliktir. Yoksulluk kavramının tanımlanmasına ve bu kavrama ait temel yaklaşımlar ve görüşler verildikten sonra küreselleşen yoksulluk olgusunun Dünya?da ve Türkiye?deki görünümü incelenmektedir. Yoksulluk? ta en çok mağduriyeti kadınlar yaşamaktadır. Bu nedenle kadınların bununla nasıl mücedele ettikleri incelenmektedir. Mikro kredi uygulamaları bir çok insanın karşılatığı yoksullukla, mücadele etmede nasıl yararlı olabildiği ve bundan yararlananların çalışma hayatında yer alarak, yoksullukla baş etme yöntemleri tartışılmaktadır. Dünya?da ve Türkiye?de etkisini gösteren yoksulluk kavramının ayrıntılı şekilde incelenmesi bu alanda farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Ayrıca çalışmamızda Mikro kredinin Afyonkarahisar ilinde başarı hikâyesi ve ildeki mikro kredi alan kadınlarla yapılan anket araştırmanın sonucu incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
This study was used in order to reduce poverty, micro-credit could be to examine how effective the method is intended to reduce poverty. Definition of the concept of poverty and the basic approaches and opinions of the concept in the world and in Turkey, after giving the appearance of the phenomenon of global poverty is examined.Poverty is the most women experience victimization. Therefore, women coping with this how they are analyzed. Micro-lending practices that many people facing poverty, how to fight, and that can be helpful in working life by beneficiaries, poverty and coping strategies are discussed. Detailed review of the concept of poverty in the world and in Turkey, showing the effect is to create awareness in this area. Micro-credit study in the province of Afyonkarahisar province also success stories and the women in micro-credit as a result of the research are examined.