Mikrodalga gücünün kurutma zamanı ve kurutma kalitesi üzerine etkisi
The effect of microwave power on the drying time and drying quality
  1. Tez No: 348516
  2. Yazar: VOLKAN KALENDER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA GÖLCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Mikrodalga çıkış gücü, otomasyon, viyol, kurutma, Microwave output power, automation, egg tray, drying
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Enerji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Günümüzde geleneksel kurutma yöntemlerine alternatif olarak mikrodalga ile kurutma pek çok ürün için kullanılmaktadır. Ülkemizde daha çok gıda sektöründe kurutma çalışmaları yapılmaktadır. Mikrodalgaların etkin ısıtma gücü ile kurutma işlemleri daha hızlı gerçekleşmektedir. Böylelikle üretimin daha hızlı olmasıyla birlikte, maliyetler azalmakta ve daha çevreci bir üretim meydana gelmektedir. Bu çalışmada, viyolün farklı magnetron çıkış güçlerinde ve farklı bant hızlarında kurutma çalışmaları yapılmış ve mikrodalga gücünün kurutma zamanı ve kurutma kalitesi üzerine etkisi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, drying with microwave is used for many products as an alternative to traditional drying methods. In our country, drying studies are more performed in the food sector. The drying process with effective heating power of microwaves takes place more quickly. Thus, with production being faster, costs reduce and production occur in a more environmentally friendly. In this study, drying studies of egg tray have been performed in different magnetron output powers and band speeds. The effect of microwave output power have been examined on the drying time and drying quality.