Veli Recai Velibeyoğlu'nun bütün Türk Şairleri adlı eseri A-D arası şairler (İnceleme-Metin)
All the Turkish Poets of Veli Recai Velibeyoğlu between A-D poets (Analysis-Text)
  1. Tez No: 349321
  2. Yazar: GÖZDE ÖZCANAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: VELİBEYOĞLU, Veli Recai, All The Turkish Poets, Tezkire, Tezkires of poets, Biography
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 2136
Özet
Bu çalışma Veli Recai VELİBEYOĞLU?nun Bütün Türk Şairleri adlı eseri üzerine yapılmıştır. Bütün Türk Şairleri?nin ?A-D? arası şairlerinin olduğu ilk 22 klasör çalışılmıştır. Bütün Türk Şairleri, Türk Edebiyatı?ndaki tezkirecilik geleneğinin 20. yüzyıldaki önemli örneklerindendir. Veli Recai VELİBEYOĞLU, Şairlerin kısa biyografilerini alfabetik sıra ile vermiştir. Şairlerin çoğunun şiirlerinden örnekler almış, kaynaklarını cilt ve sayfa numaralarıyla kaydetmiştir. Çalışma üç bölümde gerçekleştirilmiştir. Giriş bölümünde, tezkireler hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Veli Recai VELİBEYOĞLU?nun hayatı, edebi kişiliği ve eserleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde Bütün Türk Şairleri?nin derleme süreci, dil ve üslup özellikleri hakkında bilgi, sonuç ve kaynakça verilmiştir. Üçüncü bölümde eserin metni verilerek çalışma son bulmuştur. VELİBEYOĞLU, Veli Recai, Bütün Türk Şairleri, tezkire, şair tezkireleri, biyografi
Özet (Çeviri)
This dissertation analysis All The Turkish Poets, the first 22 folders of All The Turkish Poets of Veli Recai Velibeyoğlu. It has been analysed first 22 folders of All The Turkish Poets. All The Turkish Poets is one of the last and important examples of the tradition of tezkire profession in 20. century in Turkish Literature. Veli Recai VELİBEYOĞLU, in this work, wrote poet?s summary biographies by putting an alphabetic order. He in his work, has given examples of many poets? poems and then he has recorded the information about poets whose biographies were given, together with page and volume numbers. The dissertation consists of three main chapters. In the introduction, about tezkire is given information. Chapter One information is given about life, works and literary personality of Veli Recai VELİBEYOĞLU Chapter Two consists of works' process of compiling, language and content. Then epilogue and bibliography is given. Chapter Three includes the text of the work.