Art as a social process: Hybrid constitution of new media art form
Toplumsal bir süreç olarak sanat: Yeni medya sanatının melez inşası
- Tez No: 350166
- Danışmanlar: DR. BARIŞ MÜCEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Sanat, İlişkisellik, Melezlik, Art, Relationality, Hybridity
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 199
Özet
Bu tez toplumsal bir süreç olarak sanatı, yeni medya sanat formunun melez inşasına odaklanarak analiz etmeyi amaçlamaktadır. Melezlik farklı alanların birbirleriyle iç içe geçmesi olarak düşünüldüğünde, farklı alanların sınırları aşılmakta ve yeni ihtimaller ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda, sadece yeni medya sanat formu muhtelif ilişkilenmeler ile kurulmamakta, aynı zamanda farklı türlerde ilişkilerin oluşmasına neden olmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis attempts to analyze the formation of art as social process by focusing on hybrid constitution of new media art form. Hybridization in new media art is taken into account as intersection of different spheres by which limitations of different spheres transcend and new possiblities arise. Accordingly, not only new media art form is established via various types of relationings but also it leads to formation of different types of social relations.