Soyut dergisinin 37. - 107. sayılarının sistematik indeksi
Systematic index of the Soyut journal: Issues 37-107
  1. Tez No: 350195
  2. Yazar: YASİN BAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞECAATTİN TURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Soyut dergisi, Halil İbrahim Bahar, Sistematik İndeks, Soyut Journal, Halil Ibrahim Bahar, Systematic Index
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 425
Özet
Çalışmamızın temelini şair-doktor Halil İbrahim Bahar tarafından Mayıs 1965-Eylül 1977 yılları arasında birinci dizide 36 sayı, ikinci / yeni dizide 108 sayı olmak üzere, toplam 144 sayı yayımlanmış şiir ağırlıklı bir edebiyat dergisi olan Soyut dergisinin sistematik indeksi teşkil etmektedir. Çalışmada Soyut dergisinin sistematik indeksi yapılarak tür edebiyatındaki yeri ve önemi tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmamızda, Soyut Dergisi'nin günümüz okuyucusuna tanıtılması, edebiyatımıza etkilerinin tespit edilmesi ve 37-107 arası sayıların sistematik indeksinin hazırlanmasıyla, Türk Edebiyat tarihi, sosyolojisi ve dergi incelemeleri çalışmalarına katkıda bulunmak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Halil Ibrahim Bahar basis of this study by the poet-doctor between May 1965-September 1977 36 points in the first array, the second / new 108 number series, including a total of 144 points which is a literary magazine published in Soyut poetry magazine mainly constitutes a systematic index.The importance of a systematic literature Soyut magazine made the study tried to determine the index. In this study, Soyut Journal of introducing the reader of today, our literature to determine the effects of the numbers from 37 to 107, and the preparation of a systematic index of the Turkish literary history, sociology, and to contribute to the work of magazine studies.