Kur'ân-ı Kerim'de Peygamberlere emredilen tebliğ metotları
Methods of communication the Prophets ordered in the Quran
- Tez No: 350813
- Danışmanlar: PROF. DR. M.SAİT ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Tebliğ, Davet, İrşad, Peygamber, Metot, Communication, Call, enlightened on the, Prophet, Method
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 195
Özet
Tezimizin konusu ?Kur?ân-ı Kerîm?de Peygamberlere Emredilen Tebliğ Metotları? başlığını taşımaktadır. Bu çalışmada Peygamberlere tebliğ konusunda verilen emirler nelerdir. Peygamberler tebliğ sahasında ne tür emirler almışlardır. Görevlerini hangi metotlarla yapmışlardır.Bu çalışma giriş bölümü dışında III bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın konusu, amacı, metot ve yöntemi, kaynakları ele alınmıştır.I. bölümde, tebliğ kavramı ve bu kavramla alakalı diğer kavramlar ele alınmıştır. II. bölümde, Tebliğ Metotları işlenmiştir. Bu başlığın altında tebliğ metodunun özellikleri, kullanılan ortak metotlar, Peygamberimizin kullandığımetotlar kaynaklar ışığında izah edilmiştir. III. bölümde, tebliğ görevi yapan peygamberler in vasıflarına, peygamberlerden sonra tebliğ görevini kimlerin yapacağına, tebliğde öne çıkan ana konulara, peygamberlere destek mahiyetinde verilen unsurlara temas edilmiştir. Bu çalışmadan çıkarılan önemli sonuç, Peygamberler tebliğ görevini Allah?ın emri doğrultusunda yerine getirmişlerdir.
Özet (Çeviri)
Thesis subject“Communication Methods At ordered the Prophets in the Quran”is the title. In this study, the orders given to the prophets are notified.What kind of Prophets orders received notification area. Methods which have made the tasks. The introduction of this study consists III outside. In the introduction to the study, purpose, method, method and sources are discussed.I. section, the notification concept and other concepts related to this concept are discussed. II. section, Communication Methods processed. Features of the method of notification under this heading, the common methods used, the Prophet used methods are explained in the light of resources.III. section, which serves as notification of the qualities of the prophets, the prophets, who will do the task after the notification, the communiqué of the main issues, contact elements are given in support of the prophets.Of significant results of this study, as communicated to the Prophets of God fulfilled in accordance with the order.