Yahudilik'te ve İslâm'da Hz.Davud
Judaism and İslam Hz.Davud
- Tez No: 350817
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ARAS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Davud, Kral, Peygamber, Yahudilik, İslâm, David, King, Prophet, Judaism, Islam
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Hz. Davud Yahudilik?te sevilen ve tarihlerindeki en önemli kral, İslâm?da ise Allah?ın kitap verdiği bir peygamberdir. Kral Davud dağınık halde olan İsrailoğullarını bir araya toplamış ve güçlü bir devlet kurmuş, bunun sonucunda da etraftaki milletlere de egemen olmuştur. Kral Davud, İsrailoğullarına öyle bir dönem yaşatmış ki bugün bile Yahudiler Kral Davud?un dönemine dönmek isterler. Hatta Yahudiler kendilerini o dönemin ihtişamına götürecek kişinin Kral Davud?un soyundan biri olacağına inanırlar.Hz. Davud, başta peygamber olması yönüyle, bunun yanında sesinin güzelliğiyle, ibadet hayatıyla, hukuku sosyal hayata geçirmesiyle, demirciliği vb. özellikleriyle İslâm?da da önemli bir yere sahiptir.
Özet (Çeviri)
The most important dates in the beloved and King David Judaism a King, a God in the book of the Islamic prophet. King David gathered together the scattered Thou has set up a powerful State, and as a result has been dominant in surrounding Nations. King David, the children of Israel such a term harm that even today, Jews want to return to the period of King David. Will take you to the magnificence of that era even Jews themselves, people will believe that one of the descendants of King David.The Prophet David, especially the voice of the Prophet that aspect of its beauty, worshiped the life in social life, the move came as law, blacksmithing, etc also has an important place in Islam properties.