Süreç yönetimi olgunluk modelleri ve bir organizasyon uygulaması
Business process management maturity models and an organisation application
  1. Tez No: 351021
  2. Yazar: MUHAMMED KABAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ONUR ÖZVERİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Process, Business Process Management, Maturity, Business Process Management Maturity
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Süreç yönetimi, işletmenin tüm süreçlerinin performanslarının geliştirilmesi amacıyla yönetilmesini esas alan, tutarlı uygulama, var olan sorunların kolay bir şekilde belirlenmesi ve çözülmesine olanak sağlama, etkinliği artırma, çevikliğin sağlanması ve entegrasyon kolaylığı gibi avantajlarla işletmelere daha yüksek müşteri tatmini ve rekabet avantajı sağlayan bir yönetim yaklaşımıdır.Süreç yönetimi olgunluk modelleri işletmelerin süreç yönetimi olgunluk seviyelerini belirleyen ve bir üst olgunluk aşamasına ulaşmak adına atılması gereken adımlarla ilgili işletme yöneticilerine rehberlik eden modellerdir. Süreç yönetimi olgunluk modelleri açısından işletmenin bulunduğu seviyeye göre bir üst olgunluk seviyesi daha başarılı süreç yönetimi uygulaması ve süreç yönetimine ilişkin daha başarılı sonuçları ifade etmektedir. Literatürde süreç olgunluğunun değerlendirilmesi amacıyla geliştirilmiş çok sayıda olgunluk modeli mevcuttur.Bu çalışmada İzmir'de faaliyet gösteren bir yüksek okulun süreç olgunluk seviyeleri ve organizasyon süreç yönetimi olgunluk seviyeyesinin değerlendirmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Business Process Management is based on management of all process in an enterprise to devolpment of their performance. It has a lot of advantages like consistent execution, it is make possible easily determination and solving of existing problems, increasing the productivity, integration facility etc. So, enterprises acquiring much more customer satisfaction and competitive advantage with business process mangement. Business process management maturity models are used to determine enterprise's business process management levels and guidelines to reach next maturity level. According to this models, the next maturity level means much more successful business process management execution and more successful results regarding business process management. In literature, there are a lot of business process management maturity models are devoloped to evaluation enterprise's business process maturity In this paper, be assessed process and business process management maturity level of a gradute school in İzmir