Efes antik kenti ve St. Jean Kilisesi (Selçuk-İzmir)'nin floristik yönden araştırılması
Floristic study of ruins of Ephesus and St. Jean (Selçuk-Izmir)'s basilica
- Tez No: 352232
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAL ÜZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Flora, Efes, St. Jean, Selçuk, Türkiye, Flora, Ephesus, St. Jean's basilica, Selçuk, Turkey
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Botanik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu çalışma İzmir ilinin güneyinde bulunan Selçuk ilçesindeki Efes Ören Yeri ve St. Jean Anıtı'nı kapsamaktadır. Bölgenin flora çalışması sonucu 46 familya, 133 cins ve 163 çiçekli bitki taksonu tespit edilmiştir. Çalışma alanlarının florasını oluşturan bitkilerin büyük çoğunluğu Akdeniz ve Doğu Akdeniz elementidir. Avrupa- Sibirya elementi çok az bulunmakla beraber İran-Turan elementine ait herhangi bir takson bulunmamaktadır. Bölgede 3 endemik takson tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study includes Ephesus Archeological Site and St. Jean's Basilica that are in Selçuk city south of İzmir province. This master thesis shows that there are 163 taxa of flowering plants in 133 genera belong to 46 families. The majority of taxa are meditarranean and eastern mediterranean elements. Percentage of European-Siberian elements are few and there is no record of Iranian-Turanian elements. Three endemic taxa are listed in the area.