William shakespeare'in Hamlet eserindeki Ophelia karakterinin Konstantin Stanislavski sistemine göre incelemesi
Study on Stanislavski's system for the role Ophelia of the play Hamlet written by William Shakespeare
  1. Tez No: 353297
  2. Yazar: SELCAN TOKER
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. ZURAB SIKHARULIDZE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Dramatuıji, Karakter İncelemesi, Stanislavski Sistemi, Dramaturgy, Role Analysis, Stanislavski's System
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İleri Oyunculuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
İleri Oyunculuk Yüksek Lisans Programı?nda eğitim gören Selcan Toker tarafından William Shakespeare?in ?Hamlet? adlı eseri incelenmiştir. Pratiğin teorisine ilişkin bir deney olan bu tez çalışmasına örnek olarak seçilen oyun metnine ilişkin değerlendirmeler, oyunun genel çözümlemesi, tüm karakterlerin analizleri, role dair yorumları içeren dramaturji çalışması ve hazırlık çalışmaları esansında karşılaşılan sorunların ve yaşantılarının ayrıntılarının yer aldığı süreç analizi ele alınmıştır. İnceleme, süreç ve sonuçlar takip eden bölümlerde detaylı olarak sunulmaya çalışılmıştır. Söz konusu performans seyirciye açık bir performans olmayıp, bu tez çalışmasına temel teşkil etmek üzere tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The play ?Hamlet? is written by William Shakespeare, has been already studied by Selcan Toker who is a student in Master Degree of Advanced Acting. This play is selected to be an example for this thesis which is a experiment relation to theory of practice. Process analysis of this example play has been discussed in accordance with the evaluations, analysis of general play, study for all roles, dramaturgy works of role and preparation works. Research, process and final desicions have been presented in the following sections. Related performance which is not performed for the audience, is only constructed in order to serve as basis for this thesis.