Stratejik insan kaynakları yönetiminde yenilikçiliğin rolü ve rekabet stratejileri üzerindeki etkisi
The rol of renewing of stratejik of human resource management and its effective on competition stratejies
  1. Tez No: 353298
  2. Yazar: PARİNAZ KHACOOEİAZAD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESİN CAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan kaynakları yönetimi, Organizasyon, Yenilikçilik, Maliyet düşürme, Kalite, Strategic human resource management, Organization, Quality, Finance limit, Innovation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Modern organizasyonlarda insan kaynakları ile ilgili konuların stratejik bir yaklaşımla ele alınması bir zorunluluktur.Değişen iç ve dış çevre koşulları ortaya çıkan kapsamlı ve karmaşık sorunlar ve yeni yönetim-organizasyon anlayışı en önemli rekabetçi üstünlük kaynağı olan insan stratejik bir önem vermeyi unutmamak zorundadır.Küreselleşirin sonucu olarak dünyanın hemen her yerinde operasyonlara giren, büyüme, küçülme, birleşme, yeniden yapılanma gibi süreçleri yaşıyor ve kurumsal sorumluluk, etkin gibi kavramlarla tanışan ve her gün yeni bir yönetim tekniğini denemeye çalışan organizasyonlarda insan kaynakları, yönetimi çok büyük bir önem ve öncelik kazanmaktadır.Bu nedenle, insan kaynakları yönetimi konularının organizasyonda en üst düzeyde ele alınması ve stratejik kararlara yönetilmesi gerekmektedir.İnsanlarla ilgili tüm konular, organizasyonun bir bütün olarak çevresiyle uyumlu bir şekilde bir araya getirilmeli ve bütünleştirmelidir.Yöneticiler, kararlarının ve uygulamalarının stratejik sonuçlarına odaklanabilmeli ve bunu düşüncelerine ve eylemlerine yansıtabilmelidir.
Özet (Çeviri)
t is a necessity that the strategic approach to human resources issues to be addressed in modern organizations.Changing internal and external environmental conditions and new problems emerging and complex understanding of management-organization is the most important source of competitive advantage must not forget to give strategic importance to man.Into almost every part of the world as a result of globalization, operations, growth, downsizing, mergers, restructuring and corporate responsibility as the lives in the process, introduced concepts such as active and working every day to try a new technique in the management of human resources in organizations, management is becoming a very big importance and priority.Therefore, human resource management issues to be addressed at the highest level in the organization and management of strategic decisions are required.People in all matters related to the organization as a whole is brought together and integrate in a way compatible with its surroundings.Managers with strategic decisions and practices focus on results and it should reflect the thoughts and actions.