Atıl durumda olan maden sahalarının rehabilitasyonunda kullanılabilicek taksonlar üzerine bir araştırma: Muğla-Milas örneği
A research on taxa can be used rehabilitation of mine fileds which is idle state; mugla milas example
- Tez No: 353434
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL DUTKUNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Rehabilitasyon, atıl, arazi, takson, rehabilite, maden, Rehabilitation, idle, land, taxa, rehabilitated, mine
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu tez çalışmasında Muğla-Milas ilçesinde yer alan TKİ'nin kömür ocağında yapılan rehabilitasyon çalışmalarında kullanılan taksonlar incelenmiştir. İşletmeci tarafından rezervi biten alanlara dikilen Fıstıkçamı (Pinus pinea L.) ve Yalancı Akasya (Robinia pseudoacacia L.) ağaçlarından sahanın mevcut değerlerini verecek şekilde toplam 10 adet örnek alandan alınan 50 ağacın boy, göğüs yüksekliği çapı ve yaş değerleri ölçülmüştür. Buna göre ölçülen Fıstıkçamı (Pinus pinea L.) ağaçlarının boy ortalaması 7.36 m, göğüs çapı ortalaması 18.52 cm ve yaş ortalaması 19.98 yıl olarak ölçülmüştür. Yalancı akasya (Robinia pseudoacacia L.) ağaçlarının boy ortalaması 12.05 m, göğüs çapı ortalaması 8.52 cm, yaş ortalaması 20.08 yıl olarak ölçülmüştür Yöre florasında yapılan gözlemler ve Milas'ın ekolojik verileri dikkate alınarak bu yörede rehabilitasyon çalışması yapılırken bazı taksonlar tavsiye edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis is located in Milas district of Muğla that taxa were examined rehabilitation work used in situated coal mines of TKI. The area planted to bits by the operator reserves stone pine (Pinus pinea L.) and black locust (Robinia pseudoacacia L.) trees to give current values of the pitch a total of 10 samples taken from the area of the 50 tree height, diameter at breast and age values were measured. Accordingly, stone pine (Pinus pinea L.) trees were measured as average height was 7.36 m, average diameter at breast height is 18.52 cm and the average age is 19.98 years. Black locust (Robinia pseudoacacia L.) trees were measured as average height is 5.12 m, diameter at breast height is 8.52 cm and the average age is 20.8 years. Observations are made at the flora of the region and while rehabilitation operation is performed in this area, some taxa has been recommended consedering ecological tax of Milas district.