İnternet erişimli zaman ayarlı duyuru & reklam panosu tasarımı ve yapımı
Internet access time adjustment announcement and billboard design and construction
  1. Tez No: 353541
  2. Yazar: ENES AÇIKGÖZOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDÜLKADİR ÇAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet üzerinden kontrol, mikro denetleyici, duyuru panosu, reklam panosu, kayan yazı, Control over the internet, microcontroller, announcement board, billboard, scrolling text
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Hızla gelişen bilişim çağında internet üzerinden kontrol pek çok alanda kullanılmaktadır. İnternet üzerinden kontrol, ucuz ve kullanılması kolay bir yöntemdir. Bu nedenle yapılan uygulamalar internet üzerinden kontrole uygun tasarlanmaya başlamıştır. Bu tez çalışmasında bir duyuru panosu tasarlanmış ve UDP (User Datagram Protocol) protokolü kullanılarak internet üzerinden duyuru panosuna veri gönderilmiştir. Gönderilen duyuru verisinin istenilen saat/tarih aralığında panoya yazdırılması sağlanmıştır. Duyuru verilerinin gönderilebilmesi için bir web ara yüzü tasarlanmıştır. Tez içerisinde PIC mikro denetleyicileri, seri ethernet kartı, RS232 haberleşme protokolü, UDP haberleşme protokolü, ASP.NET?de C# programlama dili, mikroC programlama dili kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The rapidly evolving information age, control over the internet is used in many fields. Control over the internet is a method of cheap and easy to use. For this reason, began to be designed in accordance with the control applications via the internet. In this thesis, an announcement and billboard designed and data sent over the internet using UDP protocol. Data has been printed to billboard on the desired time. A web interface has been designed for to send data to the billboard. In the thesis PIC microcontrollers, serial, ethernet card, RS232 communication protocol, UDP communication protocol, ASP.NET with C# programming language, the mikroC programming language used.